דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
45 דקות
זמן עבודה
45 דקות

מצרכים

לבצק:
2 כוסות קמח תופח
שני חלמונים
200 גרם חמאה רכה
חצי כוס סוכר
כף קליפת לימון מגורדת דק
למלית:
500 גרם גבינה לבנה 9%
3/4 כוס סוכר
2 גביעי שמנת חמוצה בטעם של פעם
כף קליפת לימון מגורדת דק
2 מיכלי שמנת מתוקה
3 כפות סוכר

אופן ההכנה

1
לשמן שתי תבניות - תבנית קפיצית מספ' 26 + תבנית נוספת 20*30 עבור הפירורים
2
מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים לבצק חלק
3
משטחים 2/3 של הבצק בתבנית העגולה ואת השליש הנותר בתבנית השניה
4
אופים את התחתיות בתנור שחומם ל - 200 מעלות, עד שמזהיב
5
מכינים את המלית: מערבבים את הגבינה עם הסוכר, מוסיפים את השמנת החמוצה וקליפת הלימון ומערבבים
6
מקציפים את השמנת המתוקה עם 3 כפות הסוכר לקצפת יציבה, מקפלים לתערובת הגבינה
7
יוצקים על הבצק האפוי בתבנית העגולה
8
את הבצק בתבנית המלבנית מפוררים לפירורים וזורים על העוגה
9
מכסים בניילון נצמד, נותנים להתקרר לילה במקרר
המתכון נכתב ב-27/08/2008