1
ההכנה אולי נראית קצת מורכבת, אבל באמת שזה די פשוט ושווה את ההשקעה-
2
מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך מוחלט
4
מחזירים את הסיר לאש ומבשלים עוד כמה דקות על להבה בינונית עד שכל המים המיותרים יתאדו - אנחנו צריכים תפוחי אדמה יבשים
5
מועכים את תפוחי האדמה למחית
6
מוסיפים את שתי הביצים הטרופות ומערבבים היטב
7
מוסיפים את הבצל הקצוץ, השום הקצוץ, הקינמון, המלח, הפלפל והכורכום
8
מערבבים טוב ומניחים בצד להתגבשות
9
מחממים שמן במחבת ומוסיפים את העוף הטחון
10
מפוררים במזלג עד שהעוף משנה את צבעו והנוזלים מתאדים
11
מוסיפים את כל התבלינים וממשיכים לטגן/לבשל עד שהעוף יבש וללא נוזלים
13
מקמחים משטח עבודה בקמח
14
מניחים עליו את גוש מחית תפוחי האדמה
15
בעזרת ידיים מקומחות גם כן יוצרים גליל עבה בערך בקוטר של 8-9 ס"מ
16
מקמחים את הגליל בהרבה קמח למניעת הדבקויות
17
בסכין חדה פותחים פתח לאורך הגליל, במשטח העליון שלו
18
המטרה - ליצור 'תעלה' שלתוכה נכניס את מלית העוף
19
מרחיבים מעט את הפתח שיצרנו עם הסכין, וחופרים עם האצבעות תעלה שיש לה דפנות מהצדדים
20
לתוך התעלה הזאת מכניסים בזהירות את כל מלית העוף, לכל האורך
21
אם צריך, מעמיקים באצבעות את התעלה על מנת שכל העוף ייכנס
22
עכשיו סוגרים שוב לצורת גליל שמכסה לגמרי על מלית העוף שבפנים
23
שוב מקמחים בנדיבות ומגלגלים הלוך ושוב על המשטח המקומח כדי לשוות לזה צורת גליל עגולה ויפה
24
מעבירים את הגליל למגש קטן, מכסים בפלסטיק נצמד ומכניסים למקרר לשעה
25
כעבור שעה מוציאים מהמקרר, מחזירים למשטח העבודה, מקמחים בנדיבות, ובעזרת סכין חדה פורסים את הגליל ל - 8 פרוסות עבות
26
משכיבים אותן על הצד והופכים מצד לצד כדי לצפות בקמח מכל עבר
27
מחממים שמן במחבת, מטגנים את הפרוסות עד להזהבה משני הצדדים
28
מוציאים לנייר סופג, מעטרים בקצת פטרוזיליה קצוצה לקישוט, ומגישים חם