דרגת קושי
4 / 5
זמן הכנה
שעה ו-25 דקות
זמן עבודה
שעה ו-25 דקות

מצרכים

נתחי דג סול כמספר המנות שרוצים להגיש
1 פלפל ירוק מהזן העבה והבשרני, 1 פלפל אדום, 1 פלפל צהוב או כתום
מעט שמן לטיגון
מעט קמח לקימוח
2 לימונים להשרייה של הדג
מלח, פלפל לבן
6 שיני שום פרוסות דק
חצי לימון לרוטב

אופן ההכנה

1
מפשירים את נתחי הדג, שוטפים במים, מניחים בתבנית רחבה בשכבה אחת
2
סוחטים את שני הלימונים לקערית, מוסיפים כפית מלח, מערבבים היטב, יוצקים על הדגים
3
משרים את הדגים בתחמיץ למשך שעה לפחות
4
אח"כ שוטפים היטב מתחת למים זורמים, מניחים במסננת לניקוז המים
5
מספיגים את עודפי המים במגבת נייר - הדגים אמורים להיות יבשים
6
מערבבים בצלחת מעט קמח עם קצת מלח ופלפל לבן
7
טובלים כל נתח דג בתערובת הקמח משני הצדדים, מנערים מעודפים
8
מחממים מעט שמן זית במחבת טפלון, ומטגנים את הדגים קלות עד להזהבה משני הצדדים
9
מוציאים לצלחת ומניחים בצד
10
בינתיים קולים את שלושת הפלפלים מתחת לגריל בחום גבוה, עד שהם מקבלים סימני צריבה
11
מכניסים את הפלפלים לסיר וסוגרים אותו עם מכסה אטום, נותנים להם להזיע קצת כדי להקל על הקילוף
12
מקלפים את הקליפה השקופה הדקיקה, חוצים ומנקים את הפלפלים, חותכים לקוביות בגודל של 2*2 ס"מ
13
רוחצים את המחבת בה טיגנו את הדגים, מחממים בה מעט שמן זית, ומטגנים את פרוסות השום עד להזהבה
14
מוסיפים את קוביות הפלפלים ומטגנים יחד במשך מספר דקות
15
מנמיכים את האש, מוסיפים חצי לימון סחוט, מתבלים במלח ופלפל, נותנים להתבשל כרבע שעה
16
מועכים מעט במזלג את הפלפלים הקלויים, מכבים את האש
17
מוסיפים את פרוסות הדג למחבת ומערבבים בזהירות, שיכוסו ברוטב מכל צד - אבל בעדינות, פרוסות הדג דקיקות ועלולות להתפרק!
18
וזהו! מגישים חם בתיאבון!
המתכון נכתב ב-28/08/2008