דרגת קושי
4 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה

מצרכים

חומרים לבצק:
3/4 1 כוסות קמח
1 ביצה
150 גרם חמאת תנובה קרה (חתוכה לקוביות)
0.5 כפית מלח
4 כפות חלב תנובה קר
חומרים למלית:
500 גרם פטריות פרוסות (שמפניון, יער, פורטבלו וכו..)
1 גליל גבינת קולאז' מסוג פרומעז
1 מכל שמנת עמידה 38% מסדרת השף הלבן
2 ביצים
5 כפות קמח
3 בצלים בינוניים
2 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
תבנית טארט משומנת קוטר 26 ס"מ

אופן ההכנה

1
מנה ל12 אנשים
2
אופן ההכנה לבצק:
3
1.מכינים את הבצק כמו במתכון טארט חציל ופטה (מתכון מס' 15)
4
אופן ההכנה למלית:
5
1.קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן עד לשקיפות. מוסיפים את הפטריות הפרוסות. מטגנים עוד כ- 3 דקות.
6
2.קוצצים 1/2 גליל פרומעז ומעבירים לקערה. מוסיפים פטריות, בצל, שמנת, ביצים וקמח ומערבבים.
7
3.טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
8
4.יוצקים את תערובת הפטריות על הקלתית האפויה.
9
5.פורסים לפרוסות דקות חצי גליל פרומעז ומסדרים מעל הטארט.
10
6.אופים כ- 40 דקות ב-180 מעלות, עד שהטארט מתייצב.
11
בתיאבון
המתכון נכתב ב-28/08/2008