דרגת קושי
4 / 5
זמן הכנה
שעה וחצי
זמן עבודה
שעה וחצי

מצרכים

5 כרעיים
5 תפוחי אדמה בינוניים
2 כפות מיונז
1 כוס יין אדום או לבן
1 כף אבקת מרק עוף
6 שיני שום כתושות
1 פלפל אדום או ירוק
1 ראש שום שלם (לא חובה)
1 כף שטוחה פפריקה
0.5 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

1
מניחים בקערה את הכרעיים.
2
את תפוחי האדמה חותכים לאורכם ל-6 ומוסיפים לקערה.
3
את הפלפלים חותכים לרצועות ומוסיפים.
4
מוסיפים את השום הכתוש, מיונז, יין, אבקת מרק, פפריקה והפלפל השחור ומערבבים היטב.
5
מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה עד שעתיים.
6
מוציאים את הקערה מהמקרר ומניחים את הירקות והעוף כשהעור כלפי מטה בתבנית אפייה מרופדת בנייר כסף ומעל נייר אפייה.
7
מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות, כעבור שעה להפוך את העוף ולהכניס לתנור לעוד חצי שעה!
המתכון נכתב ב-30/08/2008