3 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות לא גדולות
6-7 גבעולי סלרי אמריקני, חצויים לרבעים
3 גזרים גדולים קלופים, חצויים לרבעים
צרור עשבי תיבול: פטרוזיליה, מעט טימין ועלי סלרי
נוזל לבן מעוף, או מים חמים מאד ואבקת מרק טובה כדי כיסוי חומרי הסיר ועוד שתי כוסות לפחות
רביכה מ - 4 כפות קמח ו - 4 כפות חמאה או מרגרינה
2 בצלים גדולים, מטוגנים ושחומים היטב
200 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות
פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור גרוס טרי
100 גרם משמשים מיובשים קצוצים, או חופן עגבניות מיובשות, או אפילו חופן דבלים (תאנים מיובשות) קצוצות
2
1. בסיר גדול, רחב ונמוך, מחממים חמאה/מרגרינה, ומשליכים לתוכו את הגרונות. ממליחים ומפלפלים מעט. לקצץ כל גרון לשלושה חלקים, להקלת העבודה. משחימים ביסודיות על אש קטנה, מוציאים מן הסיר ומעבירים לקערה
3
2. משליכים לסיר את הבצלים ומזהיבים אותם - לא להשחים בבקשה - ומוסיפים שיני שום כתושות. מערבבים, מטגנים דקה, מוסיפים את הסלרי, הגזר ועשבי התיבול, ומטגנים עוד כ - 5 דקות תוך כדי ערבוב
4
3. מחזירים לסיר את הגרונות, מוסיפים קורקבנים וכבדים, מכסים בציר או במים ואבקת מרק (נדמה לכם שרוב העם האמריקני מכין ציר? אז זהו, שלא), מביאים לרתיחה, מסירים את הקצף שהצטבר ממעל, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים לפחות שעתיים על אש קטנה, או עד שמזלג עובר ברכות ובלי בעיות מבעד לקורקבן
5
4. בתום שעתיים, מסננים את היצירה לתוך קערה. מחזירים את הנוזלים לסיר, מוסיפים יין, מביאים לרתיחה ועל להבה גדולה, בלי מכסה, מצמצמים את הנוזל במשך רבע שעה. טועמים ומתקנים תיבול
6
5. בינתיים, מסירים את הבשר מן הגרונות וקוצצים לפיסות קטנות, וקוצצים גם את הכבדים והקורקבנים, ממש קטן, כמו בסלט ערבי. יש הטוחנים את הירקות למחית ויש הנפטרים מהם: אני בעד הטחינה
8
במחבת, ממיסים חמאה/מרגרינה, ומערבבים לתוכה במהירות אבל בזריזות את הקמח, ומקפיים שלא יהיו גושים. יוצקים למחבת מלוא התרווד נוזל מן הסיר, מערבבים היטב ויוצקים את תוכן המחבת לסיר
9
7. מערבבים שוב, היטב, מביאים לרתיחה, מוסיפים לסיר את הבשרים הקצוצים - וגמרנו. מתקבל הרוטב הכי טעים שאפשר להעלות על הדעת, מצננים ושולחים את הרוטב לישון במקרר. רבע שעה לפני שההודו מוכן, מחממים על אש קטנה מאד, תוך כדי ערבוב. מוסיפים מעט מים אם זה סמיך מדי ומקפידים שלא ירתח
12
1 הודו ממין נקבה (הן קטנות יותר ושמנות פחות), טרי מאד, במשקל מקסימלי של 7 קג
13
כלי פלסטיק גדול שיכיל בנוחות את ההודו
16
ערב לפני ההכנה, מניחים את ההודו הקר בכלי, שופכים מעליו מלח ומכסים במים. מנערים קצת כדי שהמלח יימס. מכסים ומניחים בפינה הכי קרה של הבית
17
בבוקר שופכים את המים, מייבשים את ההודו, מכסים בניילון נצמד, מכניסים למקרר ומוציאים אותו משם 3 שעות לפני תחילת הצלייה
19
בקערה גדולה, מספיגים את הלחמים במים עד שהם נהיים לגמרי קווץ`. סוחטים עד כמה שניתן, ולשים למין בצק שכזה. מוסיפים את כל החומרים, לשים עוד קצת, ודוחפים לחלל הבטן של ההודו
21
1. אפשר וגם רצוי להכין 100 גרם חמאה/מרגרינה מומסת ומברשת . מדי חצי שעה נבריש את ההודו קצת ונקבל פריכות שחומה מבחוץ. השומן ייאסף בתוך תבנית אפייה שנניח מתחת לרשת הצלייה, ונוסיף לתבנית 2 כוסות מים. מדי פעם, כשמברישים, צריך לבדוק אם נותרו די מים בתבנית ולהוסיף
22
2. מחממים תנור ל - 200 מעלות, מניחים את ההודו היבש וממולא על רשת צלייה באמצע התנור כשהחזה כלפי מעלה. מברישים, צולים חצי שעה, מברישים שוב, צולים עוד חצי שעה, מברישים, צולים חצי שעה, מברישים, עוד חצי שעה, הופכים וצולים עוד שעה ב - 190 מעלות
23
3. עברו שלוש שעות? תוקעים מזלג בירך ההודו. המיצים שניגרים משם צריכים להיות די שקופים, וזה סימן שמוכן. אם העור לא שחום די צורככם, מגבירים את החום בתנור וצולים עוד 10 דקות מכל צד
24
4. מעבירים לכלי גדול ונאה, מחכים 5 דקות לפחות ורק אז פורסים את ההודו, וממעל יוצקים כמות נדיבה של רוטב