דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות

מצרכים

300גרם שוקולד מריר
חצי כוס שמנת מתוקה
100 גרם חמאה רכה
2 חלמונים
2 כפות ליקר גרנד מארניה
אבקת קקאו
אפשרות: אם רוצים טראפלס בטעם שוקו-תפוז, אפשר להוסיף כפית קליפת תפוז מגורדת דק דק.

אופן ההכנה

1
ממיסים בסיר קטן על להבה נמוכה את השוקולד והשמנת תוך בחישה רצופה בכף מעץ
2
מוסיפים את החלמונים אחד אחד
3
מורידים מהאש
4
מוסיפים את החמאה הרכה ומערבבים עד שהיא נמסה
5
מוסיפים ליקר ומערבבים
6
אם החלטתם ללכת על טעם התפוז (נסו פעם ככה ופעם ככה, שתי הגירסאות נהדרות) מוסיפים עכשיו.
7
מניחים קצת להתקרר על השיש
8
מכניסים את הסיר לפריזר לשעתיים עד שהכל נקרש
9
מכינים צלוחית עם מים ליד משטח העבודה
10
מכינים צלחת שטוחה ובה אבקת קקאו
11
מכינים מגש ריק, וכמו כן קופסת פלסטיק שבה נאחסן את הכדורים המוכנים
12
מוציאים את הסיר מהפריזר, מרטיבים ידיים בצלוחית המים, ומתחילים ליצור כדורים קטנים, חלקים ויפים, בערך בגודל של זית ירוק גדול. מניחים במגש עד שמסיימים את הכנת כל הכדורים.
13
טבילת היד במים מקילה על המלאכה, אבל אין מה לעשות זה עסק קצת מלוכלך..
14
אחרי שכל הכדורים עשויים, מגלגלים אותם בצלוחית עם אבקת קקאו, שיצופו היטב מכל הצדדים, ומעבירים לקופסה. מסדרים שכבה אחת, ואם יש צורך בשניה - מפרידים ביניהן עם חתיכת נייר כסף או נייר אפיה או שקית ניילון קטנה.
15
מאפסנים את הקופסה בפריזר, מגישים לשולחן בצלוחית קטנה ויפה כמות קטנה בכל פעם, כי זה כבד..
16
בתיאבון!
המתכון נכתב ב-04/09/2008