דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
45 דקות
זמן עבודה
45 דקות

מצרכים

3/4 כוס סוכר
קליפה מגוררת משני לימונים
מיץ מלימון אחד
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
1 כוס קמח רגיל
100 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה

1
מחממים תנור ל - 180 מעלות
2
משמנים תבנית פאי עגולה (מספר 20 או 22)
3
ממיסים את החמאה במיקרו או בסיר קטן על האש, מניחים בצד
4
שופכים את הסוכר לקערה
5
מוסיפים את קליפת הלימון המגוררת
6
מערבבים באצבעות את הסוכר והקליפה המגוררת, עד שהתערובת אחידה לגמרי
7
מוסיפים את הביצים ומערבבים
8
מוסיפים את מיץ הלימון ותמצית הוניל
9
מוסיפים את הקמח
10
מוסיפים את החמאה המומסת, מערבבים הכל לתערובת חלקה והומוגנית
11
מעבירים לתבנית המשומנת ואופים במשך 25 עד 30 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש.
12
חשוב לא לייבש את העוגה, שתשאר עסיסית. הצבע נשאר לבנבן-זהוב.
המתכון נכתב ב-13/09/2008