דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות

מצרכים

3 כוסות קמח רגיל
1 כפית אבקת אפיה
50 גרם מרגרינה
שליש כוס סוכר חום
2/3 כוס דבש
1 חלמון ביצה
2 כפות אבקת ג'ינג'ר טחון
רבע כפית קינמון
רבע כפית הל טחון
רבע כפית ציפורן טחונה
קמצוץ, ממש על קצה הכפית, אגוז מוסקט
100 גרם קוביות ג'ינג'ר מסוכרות

אופן ההכנה

1
מחממים בסיר על האש את הסוכר החום, הדבש, המרגרינה - עד שהסוכר נמס
2
מקררים את התערובת
3
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה ועם התבלינים היבשים
4
מחברים את תערובת הדבש עם תערובת הקמח
5
מוסיפים את חלמון הביצה
6
לשים את החומרים עד שמתקבל בצק חלק ואחיד
7
מקמחים משטח עבודה
8
מגלגלים את הבצק לגליל ארוך, בערך בקוטר של 4 ס"מ
9
בעזרת סכין חדה פורסים את הגליל לפרוסות בעובי 1 עד 1.5 ס"מ
10
מכינים את הג'ינג'ר המסוכר: קוצצים אותו לקוביות של בערך 1 ס"מ על 1 ס"מ
11
מרפדים מגש גדול בנייר אפיה
12
משכיבים את העוגיות על צידן הפרוס
13
תוקעים בכל עוגיה 2-3 פיסות ג'ינג'ר מסוכר, דוחפים אותן כמה שאפשר פנימה - מתקבלת עוגיה משובצת בג'ינג'ר כמו אבנים יקרות שמשובצות בתכשיט..
14
מחממים תנור ל - 170 מעלות
15
אופים בין 10 דקות לרבע שעה, עד לקבלת צבע זהוב יפה. להזהר לא לחרוך.
16
מקררים את העוגיות, שומרים בקופסה אטומה..
המתכון נכתב ב-18/09/2008