דגים טריים בכמות לפי מספר הסועדים (הכי מתאים פורל או דניס, אבל אפשר גם עם מושט)
שום כתוש + כמה שיני שום שלמות
העלים הירוקים הצומחים מתוך פקעת שומר (דומים במראה לשמיר, אבל לא בטעם )
משקה אלכוהולי בטעם אניס כמו פרנו, או אם אין - אז אפשר עראק, או אוזו
2
חורצים להם שני חתכים משני צדי הגוף, כדי 'לעזור' לבישול
3
מערבבים בקערה: שמן זית, שום כתוש, מלח ופלפל שחור והמשקה האלכוהולי,
4
חותכים יריעות של נייר כסף כמספר הדגים, ומניחים במרכז של כל יריעה דג אחד
5
מעסים אותו בתערובת משני הצדדים וגם בתוך הבטן
6
לבטן דוחפים גם שן שום שלמה וענף ירוק של שומר - שלם לא קצוץ
7
מרימים את השוליים של נייר הכסף ומסדרים מעין קערה שבתוכה יושב הדג
8
את ענפי השומר, הכוסברה והנענע (שלמים, לא קצוצים) מסדרים מעל הדגים. אחר כך באכילה מסלקים אותם, הם רק כדי לתת טעם בזמן הבישול
9
אם נשארו בקערה קצת נוזלים מהתערובת - יוצקים מלמעלה על הדג
10
סוגרים היטב את נייר הכסף בצורה שהנוזלים לא יברחו החוצה - אפשר כמו מעטפה, כמו סוכריה בתוך עטיפה או איך שבא לכם, העיקר שיהיה סגור היטב
11
מחממים תנור ל - 180 מעלות, וכשהוא חם מכניסים את הדגים
12
משך הבישול הוא בין 15-20 דקות, תלוי בגודל הדג, בכמות הדגים וכו'. חשוב לא לייבש את הדג
13
אחרי 20 דקות פותחים עטיפה אחת ובודקים אם הדג מבושל. אם כן - מפשילים את שולי נייר הכסף כדי שהחלק העליון של הדג יהיה חשוף, ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות עד רבע שעה, לקבל מראה קצת שזוף ומעטה פריך. למי שזה לא ממש חשוב, ומוכן לאכול דג לבנבן - אפשר לוותר על השלב הזה.