דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות

מצרכים

2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
כוס וחצי סוכר
7 ביצים
2 כפות שטוחות נס קפה (הגרגרים הגבישיים קצת בעייתיים להמסה, שימו לב שתהיה המסה מוחלטת)
חצי כוס שמן
כפית וחצי תמצית וניל
רבע כוס מים (אפשר להיעזר במים כדי להמיס את הנס קפה אם משתמש בקפה מגורען)
למילוי
2 מיכלי שמנת מתוקה (500 גרם)
4 כפות שטוחות סוכר
2 כף שטוחה נס קפה איכותי
לעיטור
אגוזים גרוסים

אופן ההכנה

1
מפרידים ביצים לחלמונים וחלבונים
2
מקציפים את החלבונים עם חצי מכמות הסוכר עד לקבלת קצף יציב ונוקשה
3
מקציפים את החלמונים עם המחצית השניה של הסוכר עד שיש תפיחה אוורירית ובהירה
4
מוסיפים תוך כדי הקצפה את כל שאר המרכיבים
5
מחברים בין שתי העיסות בתנועות קיפול עדינו כדי לא לשבור את קצץ הביצים
6
מעבירים לתבנית קפיץ עגולה (26 או 28 ) משומנת ומקומחת
7
מחממים תנור ל - 180 מעלות, ואופים עד להזהבה ו/או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש
8
מוציאים את העוגה לקירור על השיש
9
חוצים אותה באמצע לרוחב, בסכין ארוכה וחדה או בשיטת החוט (מקיפים את העוגה בחוט דק, כמו חוט תפירה, ומתחילים להדק את האחיזה ולמתוח את החוט עד שהעוגה נחתכת לגמרי )
10
מורחים חצי מכמות הקצפת על חלק אחד של העוגה, ומכסים בחלק השני
11
מורחים את שארית הקצפת על פני החלק העליון של העוגה ובצדדים, מחליקים בעזרת מרית גמישה לקבלת מראה חלק ויפה
12
מכניסים קצת אגוזים למטחנה/מגרסה ידנית המיועדת לכך (כמו מגרדת של גבינה עם ידית קטנה) וגורסים אותם מעל לפני העוגה לקישוט.
המתכון נכתב ב-21/09/2008