1
קולפים את החציל, חותכים לקוביות של כשני ס"מ
2
מאדים בשושנת אידוי מעל סיר מים רותחים עד שהחציל רך
3
מסננים וסוחטים קלות, מעבירים לקערה
4
קוצצים את הפלפל הירוק לקוביות ומוסיפים לחצילים
5
מערבבים ביחד את שמן הזית, החומץ, השום, האורגנו והמלח
6
יוצקים על החצילים והפלפל
7
מכסים את הקערה ומכניסים למקרר למשך שעה
8
מעבירים למסננת ונותנים לכל עודפי הנוזלים להנקז (אפשר לשמור אותם לשימושים אחרים, רוטב לסלט וכו', זה טעים)
9
אחרי שהתנקזו הנוזלים מהחצילים והפלפל שמים אותם בקערה
10
מפוררים לתוכם את הטונה
11
מוציאים את הזרעים מהעגבניה וקוצצים אותה לקוביות, מוסיפים לקערה
12
אפשר בשלב זה לתקן תיבול - להוסיף מלח וטיפת פלפל אם צריך
13
לסדר צלחת אישית או קערת הגשה מרכזית עם תחתית של עלים ירוקים או חסה
14
ולערום על המצע הירוק את סלט החצילים והטונה
15
לגיוון - אם רוצים, אפשר לפורר מלמעלה קצת גבינת פטה בתיאבון!