דרגת קושי
4 / 5
זמן הכנה
45 דקות
זמן עבודה
45 דקות

מצרכים

4 חצאי חזות עוף-נקיים מעצמות ושומן-ללא ה"פילה" וחתוכי קצוות
1/3 כוס צימוקים קטנים
1/3 כוס שזיפים שחורים מיובשים
שמן זית
0.5 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
יין אדום
1 כף שקדים מולבנים
3 תאנים טריות חתוכות לקוביות
3 תמרים מגולענים חתוכים לקוביות
מלח
פלפל שחור
מקל קינמון
אגוז מוסקט
סוכר חום
כפית מיץ לימון טרי
שמן תירס
1/3כוס עלי מרווה טריה קצוצים גס

אופן ההכנה

1
1. משרים את הצימוקים והשזיפים במים למשך שעה וחצי ומסננים. מגלענים את השזיפים וחותכים גס.
2
2. מטגנים את הבצל ב-2 כפות שמן. מרככים ומזהיבים את הבצל ומוסיפים רבע כוס יין אדום ,מקל הקינמון,את הצימוקים, השזיפים, השקדים התאנים והתמרים.
3
3. מרתיחים ומרככים כ-10 דקות על להבה נמוכה, מתבלים בקורט מלח, פלפל שחור, מעט מוסקט  ומעל מפזרים חופן של סוכר חום ו-1/3 כוס מים.
4
4. מערבבים ומסמיכים מעט. מוסיפים כפית מיץ לימון ומערבבים.
5
5. מחממים היטב מחבת פסים מרוחה בשמן, מניחים את חזות העוף ומפזרים מעל פלפל שחור גרוס,מלח גס ואת עלי המרווה. הופכים מיד וצולים 3-5 דקות -הופכים פעם אחת בלבד.
6
6. מתבלים את צידו השני של חזה העוף וצולים רק עוד כ4-5 דקות.
7
7. במקביל מחממים את תערובת הפירות היבשים. יוצקים את הרוטב החם מעל האסקלופים ומגישים חם מאוד, בתבנית הצליה למרכז השולחן.בתיאאבון!
המתכון נכתב ב-27/09/2008