4 חצאי חזות עוף-נקיים מעצמות ושומן-ללא ה"פילה" וחתוכי קצוות
1/3 כוס שזיפים שחורים מיובשים
0.5 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
3 תאנים טריות חתוכות לקוביות
3 תמרים מגולענים חתוכים לקוביות
1/3כוס עלי מרווה טריה קצוצים גס
1
1. משרים את הצימוקים והשזיפים במים למשך שעה וחצי ומסננים. מגלענים את השזיפים וחותכים גס.
2
2. מטגנים את הבצל ב-2 כפות שמן. מרככים ומזהיבים את הבצל ומוסיפים רבע כוס יין אדום ,מקל הקינמון,את הצימוקים, השזיפים, השקדים התאנים והתמרים.
3
3. מרתיחים ומרככים כ-10 דקות על להבה נמוכה, מתבלים בקורט מלח, פלפל שחור, מעט מוסקט ומעל מפזרים חופן של סוכר חום ו-1/3 כוס מים.
4
4. מערבבים ומסמיכים מעט. מוסיפים כפית מיץ לימון ומערבבים.
5
5. מחממים היטב מחבת פסים מרוחה בשמן, מניחים את חזות העוף ומפזרים מעל פלפל שחור גרוס,מלח גס ואת עלי המרווה. הופכים מיד וצולים 3-5 דקות -הופכים פעם אחת בלבד.
6
6. מתבלים את צידו השני של חזה העוף וצולים רק עוד כ4-5 דקות.
7
7. במקביל מחממים את תערובת הפירות היבשים. יוצקים את הרוטב החם מעל האסקלופים ומגישים חם מאוד, בתבנית הצליה למרכז השולחן.בתיאאבון!