1
שוטפים את האורז היטב עד שמי השטיפה צלולים ונקיים. מניחים במסננת לניקוז המים.
2
מחממים בסיר מעט שמן, כדי כיסוי התחתית
3
כשהשמן חם, מכניסים לתוכו את האיטריות הדקות ומתחילים לערבב.
4
מטגנים עד שהאיטריות משנות את צבען. חלקן מצהיבות, חלק מושחמות, אבל להזהר לא לחרוך.
5
לשפוך בבת אחת כוס מים לסיר עם האיטריות המיטגנות, רגע לפני שהן ממש הופכות כהות.
6
הוספת המים מרעישה ומעלה עשן, לא להתרגש זה נמשך רק שתי שניות.
8
מתבלים בכף שטוחה של מלח ומעט פלפל
9
מוסיפים מים כדי כיסוי האורז והאיטריות ומערבבים.
10
מביאים לרתיחה על להבת הגז הגבוהה, ולאחר 2-3 דקות של ביעבוע חזק, מנמיכים את האש.
11
משאירים על להבת הגז הגדולה, מונמכת, ללא מכסה, עד שרוב המים מתאדים מעל פני האורז.
12
אחר כך מעבירים את הסיר ללהבת הגז הכי קטנה, מנמיכים אותה, מכסים את הסיר במגבת מטבח מקופלת ומעליה המכסה.
13
כעבור עשר דקות פותחים את הסיר, מערבבים ערבוב קצר, בודקים אם האורז התבשל, ואם כן מחזירים את המגבת והמכסה ומכבים את האש.
14
נותנים לתבשיל לנוח כרבע שעה לפני שאוכלים.
15
במקרה שהאורז עדיין קשה, אפשר להוסיף כף או שתיים של מים רותחים, ולהמשיך לבשל עוד מספר דקות.
16
המאכל טעים מאד, אולי אפילו יותר, גם ביום המחרת..