דרגת קושי
4 / 5
זמן הכנה
40 דקות
זמן עבודה
40 דקות

מצרכים

בולונז
1 ק"ג בשר בקר טחון
1.5 1 ק"ג עגבניות בשלות מרוסקות
2 בצלים גדולים קצוצים
0.5 חבילת פטרוזיליה קצוצה
6-7 שיני שום כתוש
2 גבעולי עלי רוזמרין קצוצים
0.25 כפית אגוז מוסקט
0.5 כפית פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה/חריפה
1 כף אבקת מרק עוף
מלח
שמן זית לטיגון
ספגטי
1 חבילת ספגטי {רצוי מספר 8}

אופן ההכנה

1
הבולונז
2
מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה ומוסיפים את הבשר הטחון, מערבבים שלא יווצרו גושים גדולים.
3
מוסיפים פטרוזיליה ושום ומבשלים עוד 10דקות. מוסיפים אבקת מרק עוף, אגוז מוסקט, פלפל שחור, פפריקה, עלי הרוזמרין ואת העגבניות המרוסקות ומבשלים עוד כשעה על להבה בינונית {ללא מכסה}.
4
מערבבים מידי פעם, מתקנים טיבול לפי הטעם.כשהתבשיל סמיך דיו מסירים מהלהבה.
5
הספגטי
6
מבשלים לפי הוראות היצרן במי מלח.
7
ההגשה
8
בצלחת שמים מנת ספגטי ומעל יוצקים את הבולונז.
9
בתיאבון!
המתכון נכתב ב-29/09/2008