הייתה לי תמיד חווית אירוח מדהימה אצל חברי מרוסיה, ומרק הבורשט היה תמיד נוכח בשולחן. לא משנה כמה פעמים טעמתי אותו, תמיד הפתיע אותי עם הטעמים העמוקים והמרקם המושלם. זהו מרק שמסמל את התרבות הרוסית ומזכיר לי את החום והלבביות שבאירוח.
בורשט
מצרכים
1 גזר מגורד בפומפיה גסה
1 בצל גדול קצוץ
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
1 קישוא חתוך לקוביות
1 פלפל אדום קצוץ
1 סלק מבושל ומגורד בפומפיה גסה
0.25 כרוב חתוך לרצועות
1 קופסת שימורי שעועית לבנה ברסק עגבניות
1 כף סוכר
1 כף אבקת מרק עוף
1 כפית מלח לימון
פטרוזיליה קצוצה
שמן זית לטיגון
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
1
במחבת מטגנים בשמן זית את הבצל והגזר
2
לסיר גדול מכניסים את התפוח אדמה,קישוא,פלפל והכרוב, יוצקים מים עד כיסוי הירקות + 2 כוסות ומביאים לרתיחה,מוסיפים את הבצל והגזר המטוגנים והשעועית עם הרסק +כף סוכר,מלח ,מלח לימון ואבקת מרק עוף.
3
מביאים שוב לרתיחה ומוסיפים את הסלק המגורד, מבשלים כ- 30 דקות. 2 דקות לפני סיום מוסיפים את הפטרוזיליה. במהלך הבישול ליבדוק אם יש צורך להוסיף עוד מים.
4
מומלץ להוסיף למנת מרק בצלחת 1 כף שמנת חמוצה ולערבב. בתיאבון!