דרגת קושי
4 / 5
זמן הכנה
25 דקות
זמן עבודה
25 דקות

מצרכים

לבצק:
רבע קילו קמח
1 כפית אבקת אפיה
חצי כוס מים חמימים
למילוי:
בצל אחד גדול, קצוץ דק
כף שמן
חצי כפית כורכום
חצי כפית מלח
קצת פלפל שחור

אופן ההכנה

1
הבצק:
2
להכניס כפית אחת של אבקת אפיה לתוך חצי כוס מים חמימים ולערבב היטב.
3
לשים בקערה רבע קילו קמח, ולשפוך עליו את המים עם אבקת האפיה.
4
להתחיל ללוש ולנסות להגיע לבצק חלק.
5
אם נדבק לידיים, להוסיף עוד טיפת קמח.
6
לאחר שהבצק מתגבש (הוא אמור להיות קשה ) יש ללוש אותו לפחות 100 פעם. ( משום מה המדריכה היתה מאד החלטית בעניין זה וחזרה והזכירה - 100 פעם, לא פחות! )
7
לעטוף את הבצק בניילון, ולתת לו לנוח 5-10 דקות.
8
מוציאים את הבצק מהשקית, לשים אותו קצת
9
מרדדים לעלה דק מאד, להשתדל להגיע לעובי של פחות מחצי ס"מ, ולצורה מלבנית
10
סוחטים את הנוזלים המיותרים מהבצל הקצוץ ומניחים אותו על הבצק המרודד
11
מוסיפים את השמן, מלח כורכום ופלפל, ומערבבים עם הידיים בעדינות
12
להזכירכם, כל זה נעשה כשהבצק משמש לנו בתור צלחת או קערה לעירבוב..
13
מה זה יעילים הטיבטים האלה..
14
כשכל הבצל השתמן ונצבע צהוב, מפזרים אותו בצורה אחידה על העלה, אבל בלי להתקרב לקצוות
15
עכשיו מתחילים לגלגל את הבצק, כמו רולדה. מגלגלים מהצד הקרוב אלינו והלאה, ומקפידים לסגור היטב, בקיפול פנימה, את שני הקצוות.
16
מתקבלת מין רולדה ארוכה, שאותה כורכים סביב עצמה כמו שבלול, לצורת עיגול.
17
לוחצים קצת על פני העיגול ופוחסים אותו, כאילו כדי לטשטש את ה'מסלול' של הרולדה
18
מחממים על הגז סיר שקוטר תחתיתו מתאים פחות או יותר בגודלו לגודל שבלול הבצק שקיבלנו
19
כשהסיר חם מאד, מוסיפים לו שמן אבל ממש מעט, רק שישמן את התחתית. אם במקרה שמתם יותר שמן, נא לשפוך את המיותר, בפירוש צריך מעט שמן כאן
20
מכניסים את שבלול הבצק הפחוס לסיר, מכסים במכסה
21
מבשלים על אש נמוכה במשך 8 דקות מכל צד
22
כדי להפוך, מניחים צלחת רחבה על פי הסיר והופכים אותו, אחר כך מגלישים את ככר הבצק הזאת חזרה לסיר, על הצד השני שלא עשוי עדיין.
23
אחרי ה - 16 דקות של הבישול, 8 מכל צד, מכבים את האש ומניחים ללחם להתקרר קצת בתוך הסיר.
24
מגישים אותו פושר
25
אפשר לפרוס אותו למנות משולשות כמו פשטידה, או פשוט לבצוע ממנו נתחים נתחים לפי צורת הרולדה שנשמרה.
26
הלחם נראה כמו עוגה שחומה, ומדיף ניחוחות נעימים של הבצל והתבלינים
27
הוא קצת כבד, הלחם הזה, אין בו אווריריות, אבל הוא טעים ביותר, ומשביע, והעיקר - מיוחד.
28
ועם כל כך קצת עבודה, לא שווה לכם להשוויץ שאתם יודעים להכין לחם טיבטי??
המתכון נכתב ב-09/10/2008