1 נתח נסיכת הנילוס גדול, מהחבילות הקפואות הנמכרות במרכולים, בערך קילו אחד.
8-10 שיני שום גדולות, כתושות
חבילה אחת של כוסברה טריה, קצוצה דק.
1
אני אוהבת לבטל את הטעם הדגי שיש לדג. מי שדווקא אוהב אותו, מוזמן לדלג על השלב הראשון, שהוא השרייה בת שעה אחת בלימון ומלח.
2
רוחצים היטב את נתח הדג, מקלפים את פיסת העור האפורה עם הקשקשים שתמיד צמודה לחלק ממנו.
3
מניחים את הדג במגש גדול, סוחטים עליו חצי לימון ומוודאים שהמיץ הגיע לכל שטח הפנים של צד אחד.
4
זורים מלח בנדיבות ומשהים כחצי שעה.
5
הופכים את נתח הדג על המגש לצד השני, וחוזרים על הפעולה עם החצי השני של הלימון + מלח.
6
כעבור חצי שעה נוספת, שוטפים היטב את הדג במים זורמים.
7
חותכים את הדג למלבנים בגודל של בערך 6X4 ס"מ.
8
מחממים בסיר מעט שמן, כדי כיסוי התחתית. מכניסים לסיר את שיני השום הכתושות + כף מים.
9
המים גורמים לכך שהשום הכתוש לא ייחרך מהר ויקבל טעם מר.
10
כשהשום מזהיב מעט, מוסיפים את חבילת הכוסברה הקצוצה, וממשיכים לטגן ולערבב במשך כמה דקות.
11
משטחים את הכוסברה על פני כל תחתית הסיר בשכבה אחידה, ומסדרים מעליה את נתחי הדג, רצוי בשכבה אחת בלבד.
12
מפזזרים מעט מלח מעל נתחי הדג (הם כבר ספגו מליחות בזמן ההשרייה עם הלימון) ומעט פלפל.
13
מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ונותנים להתבשל כחצי שעה, ללא תוספת מים. הדג מתבשל במיצים שהוא מפריש. כעבור חצי שעה, הופכים בזהירות את נתחי הדג לצד השני. לשים לב שלא לגרום להם להתפורר, בשלב הזה הם די שבריריים.
14
שוב ממליחים קלות וזורים מעט פלפל שחור.
15
מניחים להתבשל כרבע שעה נוספת, ולאחריה סוחטים לתוך הסיר את הלימון השני.
16
מנענעים היטב את הסיר כדי שהלימון יגיע לכל חתיכות הדג, משהים על האש לעוד חמש דקות, ומכבים.
17
טעים לאכול חם, אבל גם קר, בטמפרטורת החדר, זה מעדן..