1 קופסה של עגבניות מרוסקות (450 גרם)
משתמשים בקופסה הריקה למידה, ומודדים בה עד ל - 3/4 מגובהה מים
0.25 נוסף ממלאים ביין אדום כלשהו. (אם לא אוהבים יין, אפשר לוותר, ואז למלא את כל הקופסה במים) חצי כוס קמח
1 ק"ג בשר לגולש או לצלי (כתף מרכזי, פאלש פילה) חתוך לקוביות או לפרוסות
3 גזרים בינוניים חתוכים לנתחים באורך 2-3 ס"מ
2 בצלים בינוניים, קלופים וחתוכים לרבעים
2 מסמרי ציפורן שבורים לחצי (כדי להגביר את ספיגת הטעם)
2 שיני שום גדולות, חתוכות לחצי
חצי כוס שורש סלרי (רק השורש) חתוך לקוביות קטנות, כמו לסלט
4 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות
כוס וחצי עד שתי כוסות של מרק בשר, ציר שהיה לנו מראש או מים מעורבבים עם אבקת מרק בשר
1
לתוך סיר גדול שופכים את קופסת העגבניות המרוסקות
2
ממלאים אותה עד 3/4 מגובהה במים, ומשלימים ביין עד למילוי כל הקופסה
3
שופכים את המים המעורבבים עם היין לתוך הסיר, ומערבבים היטב עם העגבניות המרוסקות
4
מוסיפים לסיר את חצי כוס הקמח ומערבבים עד שאין גושים
5
מוסיפים את הבשר והירקות החתוכים לסיר
6
מוסיפים את המלח והתבלינים
7
מוסיפים את ציר הבשר, או את המרק בטעם בשר
9
מחממים תנור ל - 200 מעלות
10
לאחר שהסיר רתח ובעבע במשך כ - 5 דקות, מכניסים אותו לתנור, ומנמיכים את החום ל - 130 מעלות
11
'שוכחים' את הסיר בתנור למשך 4-5 שעות לפחות.
12
אין בעיה להשאיר בתנור גם יותר שעות, או לילה, אבל אם יודעים זאת מראש אז מורידים את חום התנור ל - 100-110 מעלות בלבד.
13
לפני ההגשה, מערבבים, טועמים, מתקנים תיבול אם צריך, ומגישים..