דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות

מצרכים

3/4 כוס חלב
2 ביצים מופרדות, בטמפרטורת החדר
350 גרם גבינה לבנה
1 שקית ג'לטין ללא טעם
1 כוס פירורי ביסקוויטים, או אפילו פירורי וופל, יותר טעים
כף וחצי חמאה מומסת
רבע כוס חלב
6 כפות סוכר
2 כפיות תמצית וניל
3+1 כפות אבקת קקאו (לא ממותק)

אופן ההכנה

1
מחממים חצי כוס חלב (אפשר במיקרו) עד לרתיחה ומניחים בצד
2
בקערה של מעבד המזון ממיסים את הג'לטין ביתרת החלב הקר
3
מניחים לעמוד כמה דקות
4
שופכים את החלב החם
5
מפעילים את המעבד למשך 2 דקות במהירות נמוכה
6
מוסיפים 3 כפות סוכר
7
מוסיפים את חלמוני הביצים ואת תמצית הוניל
8
ממשיכים בערבול במהירות נמוכה עד שהכל מתאחד
9
מוסיפים את הגבינה ומגבירים מהירות עד שמתקבלת תערובת חלקה
10
מוציאים מהתערובת 3/4 כוס ומכניסים למקרר, שיתמצק מעט
11
למה שנשאר בקערת המעבד מוסיפים כף סוכר + 3 כפות קקאו ומעבדים יחד
12
מכניסים גם את קערת המעבד למקרר כדי שהתערובת תתקשה קצת (בערך שעה)
13
לקראת סוף השעה, מקציפים את שני החלבונים עם שתי כפות הסוכר הנותרות עד שמתקבל קצף יציב ונוקשה
14
מקפלים אותו לתוך תערובת השוקולד שהוצאנו מהמקרר
15
מכינים תחתית מהביסקויטים או הוופלים המרוסקים + כף וחצי חמאה + רבע כוס חלב + כף קקאו
16
מסדרים בשכבה אחידה ומהודקת בתבנית עגולה של פאי או תבנית קפיץ (מספר 22)
17
שופכים את תערובת השוקולד
18
מלמעלה שופכים את 3/4 הכוס של התערובת הלבנה ששמרנו גם כן במקרר
19
בעזרת מזלג או סכין מערבבים בצורה ספירלית את שני הצבעים כדי לקבל דוגמת שיש
20
מכסים בניילון נצמד ומקררים במשך 4-5 שעות לפני שפורסים ומגישים.
המתכון נכתב ב-17/10/2008