דרגת קושי
4 / 5
זמן הכנה
40 דקות
זמן עבודה
40 דקות

מצרכים

1 נתח נסיכת הנילוס
5 שיני שום גדולות, קצוצות
חבילה אחת של כוסברה טריה, קצוצה דק.
מיץ מלימון גדול
פרוסות דקיקות מחצי לימון
1 פלפל אדום גדול, חתוך לרצועות
חצי כפית פפריקה חריפה
חצי כפית פפריקה מתוקה
כפית גדושה כורכום
מספר טבעות דקיקות של פלפל ירוק חריף
מעט יין לבן יבש
שמן לטיגון
מלח ופלפל

אופן ההכנה

1
פורסים את הדג לנתחים לא גדולים, מלבנים של בערך 4X6 ס"מ
2
מחממים בסיר שמן לטיגון
3
מוסיפים לשמן את שתי הפפריקות והכורכום ומטגנים קלות, עד שהשמן יהיה 'צבוע' בהם
4
מוסיפים את טבעות הפלפל החריף לדקה נוספת של טיגון/עירבוב
5
מכניסים את נתחי הדג לסיר, ומסובבים אותם טוב טוב בשמן, שיקבלו צבע מכל הכיוונים
6
מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ואת רצועות הפלפל
7
מוסיפים מלח ופלפל
8
מוסיפים פרוסות לימונים ומיץ
9
מוסיפים מעט יין לבן
10
מבשלים על אש נמוכה כשעה
11
הדג מתבשל במיץ של עצמו בתוספת מיץ הלימון ומעט היין.
12
מפעם לפעם לוקחים בכף מעט מן הרוטב שבסיר, ומרטיבים בו את פרוסות הדג.
13
אם ממש חסרים בסיר נוזלים, אפשר להוסיף עוד מעט יין לבן
14
בתיאבון!
המתכון נכתב ב-21/11/2024