1 פלפל מתוק באיזה צבע שתרצו
או כל שילוב ירקות אחר שניתן להכין מהם סלט לטעמכם: חסה, כרוב, גזר, מה שתרצו
1-2 כפות זרעוני חמניה או דלעת לא קלויים
1 קופסת טונה סטארקיסט (או אחרת)
1 פיתה מקמח מלא, או 2 פרוסות לחם מקמח מלא
1
קוצצים את כל הירקות לסלט דק - סוגי הירקות וכמותם, לבחירתכם החופשית
2
בצל ירוק ונבטים חיוניים - לא לוותר
3
מסננים את קופסת הטונה מרוב השמן שלה ושופכים על הירקות
4
הטונה חייבת להיות בשמן, כפי שהבנתי הגוף זקוק לסביבה השומנית שלה כדי שיוכל להפיק תועלת מהערכים התזונתיים של הטונה, הם לא מסיסים במים אלא רק בשמן. מקווה שאני מצטטת את ההסבר הנכון, בכל אופן בטונה במים אין לגוף את יכולת הספיגה של החומרים החשובים של הטונה.
5
מוסיפים לקערה את זרעוני השומשום והגרעינים
6
מוסיפים שמן ולימון, ומערבבים
7
טועמים ומוודאים אם צריך תוספת מלח ופלפל או שאפשר לוותר
8
קוליים את הפיתה או הלחם בטוסטר עד שהוא ממש קשה, כמו צנים ושוברים אותם ביד לפיסות בגודל של ביס
9
מוסיפים לסלט, מערבבים הכל
10
מחכים 5-10 דקות לספיגת הטעמים, ומתענגים על ארוחה שלמה בצלחת אחת
11
נתחי הפיתה סופחים אליהם את הרוטב וטעימים ביותר, והטונה שהתפוררה בתוך הקערה נותנת לסלט טעם נהדר.
12
אגב, היתרון של הסלט הוא שאפשר להכין אותו מראש ולקחת לעבודה בקופסה - לא לתת לו לעמוד יותר מדי זמן, להשתדל לאכול ככל שאפשר קרוב לחיתוך הירקות, אבל הוא בהחלט נוח לאכילה מחוץ לבית. הכל מסודר בתוך קופסה אטומה, בלי צורך לחמם או להתעסק יותר מדי בהכנות.. רק לשלוף מזלג ולהתענג..