מרק גזר קטיפתי שמשלב טעמים חמימים ומתובלים עם נגיעות לימון רעננות. הגזר עובר בישול עדין שמדגיש את מתיקותו הטבעית, עם תיבול קליל של קינמון, כמון ופפריקה שמעשירים את הטעם. המתכון הזה מושלם לימים הקרים, מחמם את הלב והגוף ומציע שילוב נפלא של פשטות ותחכום.
מרק גזרים
מצרכים
4 כוסות ציר עוף, או סתם מים מעורבבים עם אבקה
חצי ק"ג גזר קלוף וחתוך לעיגולים
1 שן שום גדולה
שמינית כפית קינמון
רבע כפית כמון
חצי כפית פפריקה מתוקה
קורט פפריקה חריפה - אם אוהבים. לא חובה
מיץ מלימון אחד
שמינית כפית סוכר
פטרוזיליה קצוצה לקישוט
אופן ההכנה
1
שמים את ציר העוף או המים ואבקת המרק בסיר ומביאים לרתיחה
2
מוסיפים את הגזר החתוך ואת שן השום, מבשלים עד שהכל רך מסננים את הגזר מהנוזל,
3
שומרים כוס אחת של טבעות גזר בצד, ואת השאר מועכים למחית חלקה - אפשר להעביר דרך חורי המסננת ישירות חזרה לסיר
4
(אפשר גם להוציא כוס אחת של טבעות גזר בכף מחוררת ולשים בצד, ואת היתרה פשוט למעוך בתוך הסיר עם מוט הבלנדר)
5
מוסיפים את התבלינים ומביאים לרתיחה
6
מחזירים לסיר את הכוס עם טבעות הגזר, שתשארנה שלמות בתוך המרק
7
מכבים את האש.
8
כשמוכנים להגיש, מחממים את המרק לטמפרטורה המתאימה להגשה,
9
מוסיפים פנימה את מיץ הלימון ושמינית כפית סוכר, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך