דרגת קושי
4 / 5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות

מצרכים

1 אריזה קנויה של עוגת ספוג
1 ק"ג גבינת ריקוטה. (כן, זו לא טעות...)
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כוסות סוכר
2 כפיות תמצית וניל
1 כוסית קטנה של ליקר שוקולד, או קלוהה, או אייריש קרים, או שרידן'ס
1 כוסית קטנה של רום מאיכות טובה, או כל משקה אלכוהולי אחר שטעמו חביב עליכם
1 כף גדושה של שוקולד מריר מגורד דק
2 כפות של מיץ תפוזים, לימון או ליים, או תערובת של שלושתם

אופן ההכנה

1
מניחים את הריקוטה, הסוכר ותמצית הוניל בקערה גדולה, ומערבבים בעזרת כף עץ, עד שהגבינה חלקה, הסוכר נבלע בתוכה ואין גושים
2
מקציפים את השמנת המתוקה, ומקפלים את הקצפת לתוך הגבינה והסוכר
3
מוסיפים את השוקולד המגורד ואת 2 הכפות של מיץ ההדרים הסחוט טרי
4
מערבבים הכל בעדינות עד לקבלת תערובת חלקה
5
מכינים תבנית פיירקס מלבנית או מרובעת (לא עגולה)
6
מניחים בה שכבה אחת של עוגת הספוג המוכנה. אין בעיה לחתוך את עוגת הספוג כך שתתאים לצורת התבנית, אפשר להטליא טלאים, כדי למלא את כל תחתית התבנית.
7
יוצקים על עוגת הספוג את הליקר והרום בצורה אחידה, שכל שכבת עוגת הספוג תהיה רווייה בהם. אם יש צורך להשתמש בקצת יותר ליקר, כדי שיספיק לכל המשטח, מוסיפים. אפשר גם לדלל בטיפת חלב או מים, אם לא רוצים להרבות באלכוהול.
8
מעל, עורמים את התערובת הלבנה, משטחים עם מרית למשטח ישר
9
מכסים בשכבה נוספת של עוגת ספוג ומהדקים אותה לתערוכת הגבינה
10
מכסים את התבנית בניילון נצמד, ומכניסים למקרר למשך לילה שלם.
11
למחרת, מכינים צלחת הגשה גדולה, או מגש גדול
12
הופכים את תבנית הקסטה על פניה, כך שהשכבה התחתונה הופכת להיות העליונה.
13
בעזרת מסננת דקה מפזרים אבקת סוכר על פני הקסטה
14
חותכים למלבנים לא גדולים, ומגישים..
15
אני אוהבת בשלב הזה להקפיא את הקסטה, ככה בשלמותה, כמות שהיא.
16
כשהיא קפואה לגמרי, אני חותכת למלבנים יפים (החיתוך יותר קל כשזה קפוא), ואז מסדרת אותם בקופסת טאפרוור מיוחדת להקפאה.
17
בכל פעם שרוצים מעדן מתוק וקר, שולפים מלבן אחד, ואוכלים קפוא.
18
אם רוצים להגיש את זה כמנה אחרונה - ולא כחטיף - כזאת שמוגשת בצלחת עם כפית ואיזה זילוף שוקולד מעל, אז צריך להוציא מהמקפיא כרבע שעה לפני האכילה, כדי שהקסטה תפשיר ותתרכך.
19
זה טעים בטירוף בשני המקרים..
המתכון נכתב ב-24/10/2008