דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה

מצרכים

250 גרם בשר בקר טחון
ראש סלרי מגורר
2 גזרים מגוררים
בצל גדול קצוץ דק מאוד
0.25 כוס פטרוזיליה קצוצה
4 שיני שום כתושות
עגבניות מיובשות
0.25 כוס סולת
שמן לטיגון
מלח
עלי לזניה
לרוטב: כף אבקת מרק עוף
קופסת עגבניות מרוסקות (800 גרם)

אופן ההכנה

1
1. בווק מחממים שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף, מוסיפים שום, שורש סלרי וגזרים, מטגנים מספר דקות, מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב עד שמשתנה הצבע, מוסיפים את הפטרוזיליה, הסולת עגבניות מיובשות לפי טעם ומעט מלח ומטגנים עוד מספר דקות, מורידים מהאש.
2
2. מכינים את הרוטב: מערבבים כף אבקת מרק עוף עם חצי כוס מים רותחים ומוסיפים לעגבניות המרוסקות.
3
3. משמנים תבנית ומסדרים שכבה של עלי לזניה (ללא צורך בבישול) עליה שכבת רוטב ושכבת בשר עד שנגמר הבשר. השכבה האחרונה בתבנית צריכה להיות רוטב.
4
4. אופים ב-180 מעלות במשך 50 דקות.
המתכון נכתב ב-08/11/2008