דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות

מצרכים

750 גרם קמח רגיל (5+1/3 כוסות)
0.5 כף שמרים יבשים או כף וחצי שמרית
1+1/2 כף סוכר
2 גביעי שמנת חמוצה/יוגורט/אשל/גיל אפשר אחרי שפג תוקפם
0.5 כף מלח
כ-3/4 כוס מים, רצוי קצת חמימים
לציפוי: שמן זית לפי הצורך, או, אם בא לכם להתפרע, אז חמאה מומסת
המון שיני שום כתושות..

אופן ההכנה

1
לשים את כל חומרי הבצק תוך כדי הוספת מים בהדרגה עד לבצק גמיש. יש לשים את הבצק מכוסה להתפחה ראשונה עד 1.5 שעה במקום חמים. מרדדים הבצק לעובי 1.5 ס"מ ובעזרת סכין או גלגלת פיצה חותכים פסים/אצבעות בגודל הרצוי, (אצלי היו באורך 10 ס"מ על 2-3 ס"מ), מניחים על נייר אפייה ומברישים בשמן זית ומפזרים שיני שום, מלח. מחממים תנור ל-175 מעלות ובינתיים האצבעות תופחות מעט. אופים בשליש הנמוך של התנור, בכדי שלא ישרפו שבבי השום כ-15 דקות. לאחר שהזהיבו לבדוק עם קיסם אם אפויות בפנים. רצוי לחמם לפני הגשה ניתן להקפאה
המתכון נכתב ב-08/11/2008