דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות

מצרכים

1 קילו קרפיון
4 ביצים
½ כוס קמח מצה
2 כפיות מלח
½ כפית פלפל לבן
4 כפות סוכר
4 ליטר מים

אופן ההכנה

1
1. מבשלים שתי ביצים עד שהן נהיות קשות. טוחנים את הדג עם הביצים הקשות והבצל. לעיסה מוסיפים שתי ביצים, חצי כוס קמח מצה, מעט פלפל לבן, שתי כפות סוכר ו1/4 כפית מלח. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
2
2. מרתיחים בסיר 4 ליטר מים מוסיפים כפית מלח, שתי כפות סוכר ו1/4 כפית פלפל לבן. מערבבים תוך כדי.
3
3. יוצרים קציצות של 100 גר' מהעיסה ושמים במים. מבשלים כשעתיים על אש נמוכה. מקררים מעט ומניחים בצד. מצננים במקרר.
4
4. מוציאים מהקירור ופורסים כל קציצה ל- 5 פרוסות.
5
מוסיפים גזר פרוס לכל מנה. (את פרוסות הגזר חולטים במי הבישול של הגפילטע פיש).
6
5. יוצרים משטח אחיד על הצלחת, מניחים את פרוסות הדג עליו, ומעטרים בחזרת אדומה.
המתכון נכתב ב-13/11/2008