מרק קרם עגבניות חלומי שמביא איתו טעמים חמימים ומנחמים. עם עגבניות בשלות, בצלים מקורמלים ומגע קטיפתי של שמנת, המרק הזה הוא חגיגה של ניחוחות וטעמים שמתאימה לכל ערב חורפי. לא משנה אם אתם מחפשים מרק קליל לארוחה או תוספת מפנקת לאירוח, המתכון הזה יהפוך לקבוע במטבח שלכם.
כמות: 6 מנות
מרק קרם עגבניות
מצרכים
100 גר' חמאה
1 וחצי ק"ג עגבניות בשלות חתוכות לרבעים
4 בצלים גדולים חתוכים לטבעות דקות
1/2 כוס שמנת מתוקה
מלח
פלפל שחור, טחון דק
אופן ההכנה
1
ממיסים חמאה בסיר כבד, מוסיפים את הבצל ומאדים בסיר מכוסה עד לשקיפות.
2
מוסיפים את העגבניות ומבשלים בסיר מכוסה על אש קטנה, עד שהנוזלים מכסים את העגבניות.
3
מצננים, טוחנים ומסננים, מביאים שוב לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל (במקרה של סמיכות יתר, יש להוסיף מים).