גדלתי בבית שבו ריח מרק כתום סימן את תחילת החורף. בכל פעם שהגשם הראשון הגיע, אמא שלי הייתה עומדת במטבח, חותכת דלעת ובטטה, ומספרת איך המרק הזה לימד אותה להעריך את הפשטות של חומרי הגלם. היום, המרק הזה מלווה גם את המשפחה שלי – הוא לא רק מחמם את הגוף, אלא ממלא את הלב בזיכרונות וחוויות. מרק כתום הוא חגיגה של טעמים וצבעים שמחברים בין עונות, דורות וזמנים.
מרק כתומים
מצרכים
קילו דלעת
3 שורשי פטרוזיליה
2 שורשי סלרי
חבילת כוסברה
2 בצל
2 בטטות גדולות
3 גזרים
5 שיני שום
2 כפיות מלח גס אפור
כפית פלפל שחור
כף קארי
10 כפיות יוגורט עזים
שומשום להגשה
אופן ההכנה
1
קולפים את הבטטות והגזרים ופורסים לפרוסות בינוניות.
2
קוצצים את הפרסות, הבצל והסלרי ומקפיצים בסיר המרק עם 2 כפות שמן זית, עד שמשחים.
3
מוסיפים את הבטטות והתבלינים ומערבבים ל-3 דקות נוספות.מוסיפים את המים עד מעל הירקות ולאחר מכן את הכוסברה הקצוצה ומבשלים למשך שעה.
4
טוחנים את המרק עם טוחן.מפזרים מעל שומשום בעת ההגשה.