כחצי פרסית, אני מתה על האורז הזה! עם צנוברים, שקדים ושום, הוא מלא בטעמים. פירות יבשים וכורכום מוסיפים ניחוחות מיוחדים, וזהו תוספת מושלמת לכל ארוחה משפחתית. חוויה מהמטבח שלי!
אורז פרסי והגעגוגים לסבא
מצרכים
4 כפות שמן זית
2 כוסות אורז בסמטי
50 גרם (1/4 כוס) צנוברים קלויים
50 גרם (1/4 כוס) שקדים חצויים וקלויים
4 שיני שום פרוסות
1/2 בצל
100 גרם פירות יבשים קצוצים פירות יבשים קצוצים
1 כפית כורכום
5 שערות זעפרן
3 כוסות מים
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
1
מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים בתוכו את האורז כשתי דקות.
2
מוסיפים את הצנוברים, השקדים, השום והבצל ומטגנים כשלוש דקות נוספות.
3
מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה.
4
לאחר הרתיחה מנמיכים את האש, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל כ-20 דקות נוספות.
5
אם תרצו שיהיה באוירה אותנתית, שימו על מגש את האורז יחד עם כף הגשה גדול במרכז השולחן ובתאבון