דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
35 דקות
זמן עבודה
35 דקות

מצרכים

4 תפוחי אדמה בינוניים
8-9 ביצים
חופן כוסברה
3 שיני שום כתוש
כף לימון כבוש קצוץ
חצי כפית זנגוויל טחון
מעט פלפל לבן
כף אבקת מרק עוף
חצי כפית כורכום

אופן ההכנה

1
מבשלים את תפוחי אדמה בשלמותם עם הקליפה עד שיהיו רכים.
2
מסננים, מקלפים את הקליפה ומועכים בעזרת מועך של פירה.
3
מוסיפים את הכוסברה הקצוצה היטב ואת כל שאר החומרים מלבד הביצים.
4
כאשר הכל מעורבב מתחילים להוסיף את הביצים אחת אחת עד לעירבוב מושלם.
5
בסיר טפלון מידה 26 גובה 10 ס"מ יוצקים חצי כוס שמן קנולה ומחממים את השמן עד לקבלת עשן.
6
יוצקים את התערובת לסיר טיגון ומטגנים כ-5 דקות על להבה גבוהה. מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בנונית עד קטנה וממשיכים לטגן עוד רבע שעה.
7
מדליקים תנור לחום של 170 מעלות לרבע שעה ומעבירים את הפשטידה ישר לתנור ללא מכסה לעוד חצי שעה.
8
מוציאים מהתנור, מצננים, הופכים על צלחת הגשה גדולה ועוטפים את הפשטידה בנייר סופג כמה שכבות.
9
אפשר לאכול פושר או קר.
המתכון נכתב ב-21/11/2024