דונאטס אפויים עם טעם עשיר של אגוז מוסקט, בצק רך שמאפיית אותו עד זהוב ומצופים בסוכר קינמון. דונאטס אלו יכולים להיות אפויים או מטוגנים, ומספקים פינוק קל וטעים, עם זמן הכנה קצר.
1
מכניסים את המים החמימים לקערה, ומפזרים מעליהם את השמרים, מניחים להם להנמס, מערבבים היטב ונותנים להם לתסוס מעט
2
בסיר קטן ממיסים את החלב והמרגרינה, מורידים מהאש ונותנים להתקרר קצת
3
שופכים את השמרים שתססו לקערה גדולה, מוסיפים אליהם את תערובת החמאה והחלב החמימים (שלא יהיה חם מדי, השמרים 'ימותו'!)
4
מוסיפים פנימה רבע כוס סוכר, מלח, אגוז מוסקט ו - 2 כוסות קמח, מערבבים היטב לבלילה חלקה
5
מוסיפים את יתרת הקמח, ומערבבים עד שהבצק לגמרי חלק ואחיד, מכסים את הקערה ושולחים למקרר למשך שעה אחת
6
מקמחים משטח עבודה בהרבה קמח, הבצק רך מאד וקצת דביק, וזקוק להרבה קימוח כדי להפתח לעלה כמו שאנו רוצים
7
מרדדים אותו לעלה בעובי של אצבע, בעזרת חותכן של דונאטס, או בעזרת כוס + מכסה של בקבוק שתיה, קורצים מהבצק חישוקים
8
אפשר להשאיר את הלבבות שהוצאנו ממרכז כל חישוק ו ולאפות או לטגן אותם בנפרד, כלביבות קטנות, מרפדים מגשים גדולים בנייר אפיה ומשמנים אותו קלות
9
מסדרים את הדונאטס במגש, משאירים מרווחים בין עוגיה אחת למשנה, נותנים לתפוח במשך 20 דקות בתבנית לא מכוסה
10
מחממים תנור ל - 220 מעלות, אופים את הדונאטס כעשר דקות או טיפה יותר, רק עד שהם מזהיבים
11
ממיסים את החמאה ומכינים מברשת קטנה להברשת פני הדונאטס,מפזרים את הסוכר והקינמון על צלחת גדולה, מברישים כל דונאט שיוצא מהתנור בחמאה ממומסת וטובלים את הצד המרוח בתערובת הסוכר והקינמון
12
מסדרים בצלחת הגשה יפה כשהחלק הלא מרוח הוא למטה.