2 כפות אבקת חלב ( אפשר לוותר, אם כי זה נותן לבצק אווריריות מסויימת)
3 כפות מרגרינה רכה או חמאה(לא מומסת)
חצי כוס עגבניות מיובשות קצוצות לקוביות קטנות
2 כפות גבינת פרמזן מגורדת
1 כפית מלח שום ( אם אין לכם, ערבבו חצי חצי מלח ושום גבישי)
1
מכניסים לאופה הלחם לפי הסדר את המים, הקמח, אבקת החלב, סוכר, מלח, חמאה או מרגרינה, עגבניות מיובשות ושמרים
2
מפעילים את האופה החשמלי על תוכנית 'בצק'.
3
בסיום עבודת האופה, מוציאים את הבצק ולשים אותו על השיש במשך דקה אחת
4
משמנים מעט קערה גדולה, מגלגלים בתוכה את כדור הבצק כדי שיצופה בשכבה דקה של שמן
5
מכסים במגבת לחה ומניחים לתפוח במשך 15 דקות במקום חמים
6
מכינים תבנית בגודל 40*25 ס"מ
7
מפזרים בתחתיתה שכבה דקה של קמח תירס גס
8
מרדדים את הבצק לגודל של התבנית ומכניסים אותו פנימה
9
תוקעים את 10 האצבעות שלכם מספר פעמים בתוך הבצק כדי ליצור גומות
10
בעזרת מברשת, מורחים את שתי כפות שמן הזית על פני כל המשטח העליוםן של הפוקאצ'ה
11
אם בתוך הגומות יצטברו קצת 'שלוליות' של שמן, זה בסדר
12
מכסים את התבנית במגבת לחה ונותנים לתפוח 30 דקות
13
מפזרים על הפוקאצ'ה את הפרמזן המגורד
14
מפזרים בצורה אחיד גם את הרוזמרין, מלח השום וגבינת המוצרלה עליונה
15
מחממים תנור ל - 200 מעלות, אופים את הפוקצ'ה כרבע שעה, או עד שהיא מקבלת צבע שזוף יפה
16
מקררים מעט בטרם חותכים למרובעים ומגישים