דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות

מצרכים

6 בטטות גדולות
1 מיכל תרכיז תפוזים של פריגת
כוס סוכר חום
100 גרם מרגרינה (עדיף חמאה אם זה לארוחה חלבית)
חצי כוס מים

אופן ההכנה

1
מרתיחים את הבטטות בסיר עם הרבה מים עד לריכוך חלקי
2
מורידים מהאש, שוטפים, קולפים וחותכים לרבעים
3
בסיר על הגז מכינים את הרוטב
4
מכניסים לסיר את כל החומרים ומביאים לרתיחה
5
מערבבים עד שהמרגרינה או החמאה נמסה
6
אפשר להוסיף תבלינים לפי טעמכם - טיפת קינמון, זנגוויל, הל טחון - אבל לא ממש צריך
7
מוסיפים טיפת מלח רק כדי שידגיש את הטעמים
8
מסדרים את הבטטות בתבנית פיירקס לא גדולה מדי, כדי שהרוטב יכסה את הבטטות
9
שופכים מעליהן את הרוטב
10
מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור חם למשך כשעה
11
מסירים את יריעת האלומיניום ומניחים להשתזף קצת.
12
בתיאבון..............
המתכון נכתב ב-01/12/2008