דרגת קושי
4 / 5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות

מצרכים

200 גרם גבינת קצ'קבל
100 גרם חמאה רכה, אפשר מלוחה
כוס קמח + שמינית כפית אבקת אפיה
1/2 כפית פפריקה מתוקה
כף זרעוני שומשום (נכנסים לבצק, לא לזרייה מעל)
קופסה או צנצנת של זיתים ממולאים בפיסת גמבה (נמכר במרכולים, אבל לא חובה, אפשר סתם זיתים מגולענים)
לציפוי: חלמון טרוף עם כף אחת של מים, שומשום

אופן ההכנה

1
מגרדים את הקצ'קבל במגרדת עם החורים העדינים.
2
מעבדים את כל חומרי הבצק לכדור אחיד.
3
עוטפים בניילון נצמד, מכניסים למקרר לחצי שעה.
4
מסננים את הנוזלים מקופסת או צנצנת הזיתים, וסופרים אותם.
5
לפי המספר של הזיתים שיש לנו, נדע באיזה גודל לקרוץ את כדורי הבצק שלתוכם ייכנסו הזיתים.
6
מוציאים את הבצק מהמקרר, וקורצים ממנו כדורים כמספר הזיתים. אם נראה שיש מעט מדי זיתים - לא לעטוף אותם בעטיפת בצק גדולה וכבדה מדי! תביאו עוד זיתים! העטיפה חייבת להיות עדינה, שיהיה טעים.
7
לוקחים כדור בצק ליד, משטחים אותו יפה בכף היד, דוחפים לתוכו זית, וסוגרים עליו.
8
מגלגלים בין שתי הידיים כדי להדק את החיבורים, שלא יורגשו ולא ייפתחו באפיה.
9
מכינים צלוחית עם מעט מאד שומשום + השקית בהיכון על יד.
10
מכינים צלוחית עם חלמון טרוף, מדולל בכף מים
11
טובלים את כדור הבצק בביצה, ומיד מגלגלים אותו בצלוחית השומשום. כן, זו עבודה קצת מלוכלכת, ולכן כדאי קודם כל לסיים את הכנת כל הכדורים הממולאים, ורק אח"כ לעבור לשלב הציפוי, שיהיה בבת אחת.
12
יש אפשרות להעמיד את הכדורים במגש מצופה בנייר אפיה, להבריש אותם בחלמון ולפזר מלמעלה קצת שומשום, זו הדרך הקלה.
13
אבל אני אוהבת שהם מצופים בשומשום מכל הסביב, ולא רק מלמעלה.
14
העובדה שעל צלוחית השומשום יש בכל פעם רק כמות קטנה, מונעת מהרבה שומשום להדבק לכל כדור, כי הרבה שומשום פשוט לוקחים את הטעם של הבצק הטעים.
15
לכן מגלגלים בקצת שומשום ומיד מניחים בתבנית המצופה בנייר אפיה.
16
מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה, כ-190 מעלות.
17
מכניסים את המגש לאפיה של בערך רבע שעה, או עד שרואים שהכדורים הזהיבו יפה.
18
אם מכינים לפני האירוח - אז רצוי לחמם אותם קצת בתנור מחומם לפני ההגשה.
19
שאריות - אם יש, לקופסת טאפרוור, ולשמור במקרר! לפני האכילה - 20-30 שניות במיקרו, וזה כמו חדש.
20
שיהיה רק בשמחות..
המתכון נכתב ב-20/12/2008