דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

לבסיס:
1 חבילה (200 גר') מחמאה
2 חלמונים
2 שקיות סוכר וניל
4 כפות סוכר
2 כוסות קמח תופח
לקרם:
1 גביע גבינה לבנה 5%
1 גביע שמנת חמוצה
1 ביצה
4 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל
2 כפיות תמצית וניל
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
לשכבת הפירות:
תותים
קיווי
מעט סוכר
ג'לי בטעם אננס או תות

אופן ההכנה

1
1. מכינים את הבסיס: מערבבים את כל חומרי הבסיס לבצק פריךוקצת מתפורר. משטחים את הבצק בעזרת מערוך או ביד על תבנית עגולה (מס' 26)משומנת. משאירים שוליים גבוהים בדפנות התבנית, 2-3 ס"מ בערך.
2
2. מכינים את הקרם:מערבבים את כל החומרים לקרם חלק. יוצקים את הקרם על הבצק ומיישרים לגובהאחיד. אופים ב-160 מעלות כ-45 דקות או עד שהבצק והקרם מוזהבים. מצננים.
3
3. חותכים את התותים לאורכם ואת הקיווי לפרוסות דקות. מניחים את הפירות בצלחת ומפזרים מעט סוכר.
4
4. לאחר שהעוגה התקררה מסדרים עליה מעגל של תותים, מעגל של קיווי וכך הלאהעד שהעוגה מכוסה כולה בפירות. מכינים את הג'לי לפי הוראות היצרן ויוצקיםשכבה דקה מעל הפירות כדי לתת ברק לעוגה. שומרים במקרר. אפשר לקשט עם קצפתאו כדור גלידה.
המתכון נכתב ב-15/01/2009