דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
25 דקות
זמן עבודה
25 דקות

מצרכים

שני דגי אמנון מחלוקים לשניים
(ניתן להשתמש גם בדגים אחרים )
חבילת כוסברה קצוצה
10 שיני שום קלופות
2 שיני שום קצוצות
2-1 פלפלים חריפים נקיים מגרעינים פרוסים (ניתן להשאיר שלם או להשתמש בשאטה - הכל בהתאם למידת החריפות ה
3-4 לימונים קטנים כבושים
0.25 כוס שמן זית
פפריקה , מלח , כמון.
מעט מים

אופן ההכנה

1
1.מחממים את השמן מוסיפים את שיני השום השלמות ומטגנים קלות (לא לשרוף שלא יצאו מרירות).
2
2. מוסיפים את שיני השום הקצוצות הכוסברה והפלפלים - ממשיכים לטגן תוך ערבוב כשתי דקות .
3
3. מוסיפים את התבלינים
4
4. מניחים את הדגים על התערובת ולא נוגעים כ- 5 דקות
5
5. הופכים את הדגים. מוסיפים את הלימון הכבוש ומנמיכים את עוצמת האש .מוסיפים כחצי כוס מים.
6
כעת כדאי לבדוק תיבול.
7
לכסות את הסיר
8
מידי פעם להסתכל ולהוסיף מים במידת הצורך.
9
כעבור כ 20 דקות מרגע כיסוי הסיר - הדגים מוכנים.
המתכון נכתב ב-07/01/2006