1
מערבבים קמח, אבקת אפיה ומלח.
3
לשים 2 דקות, צריך בצק יציב וגמיש (חבל ללכלך קערת מיקסר, אפשר ידנית, זה תענוג).
4
מכסים בניילון ונותנים לנוח 20 דקות.
5
מחלקים לכדורים.
ל-8 כדורים אם רוצים טורטיות גדולות שיכולות לשמש למילוי, או ל-10-12 אם רוצים טורטיות בגודל סביר לאכילה.
6
מרדדים כל כדור לעלה דק, זה דורש הקפדה כי לא טעים כשהבצק ממש עבה.
7
מחממים טיפת שמן במחבת (מספיק מתרסיס, ולא לפני כל טורטיה, רק אחת ל 3-4).
8
'מטגנים' (זה לא ממש טיגון, אין אף טיפת שמן מיותרת על המחבת או על הטורטיה עצמה) על אש גבוהה שהבצק מתחיל להעלות בועות, ואז הופכים גם לצד השני, לכמה שניות.
9
הטורטיות מוכנות נורא מהר אם משתמשים באש גבוהה. כך הן גם מקבלות את נקודות החריכה שמוסיפות טעם. אבל מי שאוהב טורטיה חיוורת, ללא כתמים, מוזמן לעשות את כל התהליך על להבה בינונית - נמוכה.
10
מוציאים את הטורטיות לסלסלה מרופדת בבד (כמו במקסיקו...) ומכסים אותה במגבת בד.
11
אני אוהבת שהטורטיות נשארות רכות, אז אני מכסה בניילון.
12
אם מכינים טורטיות גדולות - הן נהדרות למילוי של כל מה שעולה בדעתכם.
13
אחרי שמניחים כף גדושה מאד של מלית במרכז, מקפלים כמו מעטפה, ומניחים בתבנית כשצד התפר למטה.
14
מורחים ביצה טרופה עם מעט מים, וזורים שומשום או קצת.
15
אופים בתנור עד שמזהיב.
16
כמובן שאפשר להכין גם סתם "לאפות" עם כל מיני דברים שבא לכם, לגלגל ולאכול.
17
פשוט להתענג, גם על הטעם והמרקם, וגם על העובדה שסגרתם עניין בשניים-שלושה ש"ח במקום בעשרים וחמישה.