5-6 תפוחי אדמה גדולים, מבושלים במים
1 קופסת שימורים של אפונה וקוביות גזר
לפי הטעם פלפל שחור, מלח, כורכום
3 ביצים (אם סמיך מדי - מוסיפים ביצה רביעית)
1
מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שמתרככים.
3
מוסיפים לתפוחי האדמה את הגזר והאפונה, מסוננים - ללא הנוזלים.
4
פורסים את שתי הביצים הקשות במנדולינה, לחתיכות גדולות שיבלטו אחר כך במרקם של הפשטידה.
5
מוסיפים מלח ותבלינים לפי הטעם, אבקת אפיה וכן את הפטרוזיליה.
7
מוסיפים את הביצים אחת אחת.
8
העיסה צריכה להיות רכה, לא ממש דלילה. אבל אם מרגישים שהיא 'דורשת' עוד ביצה אחת - מוסיפים.
9
משמנים תבנים עם דפנות גבוהות, כיון שהפשטידה תופחת.
10
מעבירים את העיסה לתבנית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שפני הפשטידה מזהיבים והיא יציבה למגע.
11
נותנים להתקרר קצת ולהתגבש על השיש בטרם פורסים למנות ומגישים.