דרגת קושי
4 / 5
זמן הכנה
50 דקות
זמן עבודה
50 דקות

מצרכים

1 עוף שלם (או חלקי עוף בכמות מתאימה)
3 בצלים ירוקים
1 שן שום גדולה, כתושה
חצי כפית אבקת צ'ילי ( אפשר פפריקה חריפה במקום הצ'ילי, אבל לא כל כך רצוי כי היא נותנת טעם לוואי )
2 כוסות מרק עוף (אפשר מאבקה)
1 כוס אגוזי בונדוק (אילסרים)

אופן ההכנה

1
במחבת נקייה נטולת שמן קולים קצת את אגוזי הבונדוק
2
מכניסים אותם למעבד מזון ומרסקים למחית חלקה, נעזרים בקצת ממרק העוף כדי לקבל מרקם משחתי
3
אחרי הריסוק מוסיפים את כל מרק העוף ומערבבים
4
שופכים את הרוטב הזה לסיר ומחממים על אש בינונית
5
מנקים את הבצל הירוק וחותכים למקטעים של 5-6 ס"מ, מוסיפים לסיר
6
מוסיפים גם את אבקת הצ'ילי ושן השום הכתושה
7
מביאים לרתיחה
8
את העוף חותכים בסכין חדה מאד לחתיכות קטנות, לא החלוקה השגרתית של 8 חלקים.
9
כל ירך מחלקים לשניים, אם מצליחים להתגבר על עצם השוק אז גם אותה חותכים לשניים. כל חזה לשלושה חלקים וכו'. זו מנה שבה העוף צריך להתבשל בנתחים קטנים, ונכון שנדרש קצת מאמץ בשביל להתגבר על חיתוך העצם. אבל שווה. מוסיפים את העוף לסיר ברתיחה, מנמיכים, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כשעה על אש נמוכה מאד.
10
מפעם לפעם הופכים את חלקי העוף בתוך הרוטב, ואם ממש צריך אז מוסיפים עוד טיפת מים או מרק. אבל שלא יהיה דליל, רק שלא יידבק לתחתית הסיר.
11
טעים מאד ליד אורז או פירה.
12
בתיאבון!
המתכון נכתב ב-30/01/2009