דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
3 שעות
זמן עבודה
30 דקות
לפעמים כשבא לי לחם טרי ולא מתועש של מאפיות, אני מוציאה את המתכון הפשוט הזה, ומפנקת בג'בטה חמה וטעימה.
כמות: 2 ג'בטות
התוצאה הסופית...  - ג'בטה עם אופה לחם
התוצאה הסופית...

מצרכים

1 ושליש כוסות מים בטמפרטורת החדר
כף שמן זית
1.5 כפיות מלח
כפית סוכר
3 כוסות קמח לבן
1.5 כפיות שמרים יבשים

אופן ההכנה

1
יש למדוד את החומרים לתוך מכשיר אופה הלחם לפי הסדר, נסו שהשמרים לא יגעו במים
2
לבחור בתכנית מספר 8 (בצק) וללחוץ על כפתור ההתחל
3
כאשר התכנית הושלמה, תצקו את הבצק הרטוב על קשר מקומח וכסו בקערה, השאירו לנוח 20 דקות
4
קמחו 2 מגשי אפיה והניחו מחצית מהבצק על כל אחד ממגשי האפיה
5
קמחו קלות וכסו, השאירו לתפוח במשך 45 דקות
6
אפו בתנור שחומם מראש ב220 צלסיוס במשך 25-30 דקותף רססו מים כל חמש דקות כדי ליצור מרקם קריספי.
7
הריח הנפלא של הג'בטה תחמם את הבים ואת הלב, בתאבון!
המתכון נכתב ב-01/11/2024