לפעמים כשבא לי לחם טרי ולא מתועש של מאפיות, אני מוציאה את המתכון הפשוט הזה, ומפנקת בג'בטה חמה וטעימה.
כמות: 2 ג'בטות
התוצאה הסופית...
מצרכים
1 ושליש כוסות מים בטמפרטורת החדר
אופן ההכנה
1
יש למדוד את החומרים לתוך מכשיר אופה הלחם לפי הסדר, נסו שהשמרים לא יגעו במים
2
לבחור בתכנית מספר 8 (בצק) וללחוץ על כפתור ההתחל
3
כאשר התכנית הושלמה, תצקו את הבצק הרטוב על קשר מקומח וכסו בקערה, השאירו לנוח 20 דקות
4
קמחו 2 מגשי אפיה והניחו מחצית מהבצק על כל אחד ממגשי האפיה
5
קמחו קלות וכסו, השאירו לתפוח במשך 45 דקות
6
אפו בתנור שחומם מראש ב220 צלסיוס במשך 25-30 דקותף רססו מים כל חמש דקות כדי ליצור מרקם קריספי.
7
הריח הנפלא של הג'בטה תחמם את הבים ואת הלב, בתאבון!
המתכון נכתב ב-01/11/2024
קצת תמונות
התפחת הלחם
ג'בטה חמה ומוכנה לאכילה
תגובות על המתכון
נשמח לשמוע אם אהבת את המתכון, ולענות על כל שאלה