דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
25 דקות
זמן עבודה
25 דקות

מצרכים

1 כוס שקדים קצוצים
1 כוס חמאה
1 כוס סוכר
3 כפות מים
1 כף סירופ תירס או מייפל
3/4 כוס שוקולד מריר

אופן ההכנה

1
1. מרפדים תבנית בגודל 32.5 על 22.5 ס"מ, בנייר אפייה משומן.
2
מפזרים חצי מכמות השקדים הקצוצים בתבנית.
3
2. בסיר מביאים לרתיחה חמאה, מים וסירופ.מקרבים מדחום מיוחד לבישול לצד הסיר.
4
מקטינים את האש וממשיכים לבשל עד שהמדחום מגיע ל- 145 מעלות ( בערך 15 דקות).
5
3. מסירים מהאש ויוצקים לתבנית. מקררים למשך 5 דקות ומפזרים מעל את השוקולד.
6
4. כשהשוקולד מתרכך, מורחים אותו על התערובת.
7
מפזרים את חצי כוס השקדים הקצוצים היטב.
8
5. חותכים למרובעים ומצננים.
המתכון נכתב ב-07/01/2006