דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

5 פרוסות לחם מחיטה מלאה חתוכות לקוביות
3/4 כוס חלב דל שומן
2 חלבונים
0.5 כוס סוכר חום
0.25 כוס שמן
0.25 כוס מיץ תפוזים
0.5 כפית תמצית וניל
400 גרם שזיפים חתוכים לקוביות
0.25 כוס אגוזים קצוצים
3/4 כוס קמח חיטה מלאה
2 כפיות קינמון
0.5 כפית אבקת סודה לשתייה
0.25 כפית מלח

אופן ההכנה

1
1. בקערה, משרים קוביות לחם בחלב, למשך 3 דקות. מערבבים.
2
2. מוסיפים חלבונים, סוכר חום, שמן , מיץ תפוזים ווניל.
3
3. מוסיפים תוך כדי ערבוב, שזיפים ואגוזים.
4
4. בקערה בינונית מערבבים קמח חיטה מלאה, קינמון , סודה ומלח.
5
מאחדים את שתי התערובות.
6
5. יוצקים לכלי משומן ומכסים בנייר כסף.
7
6. מניחים את הכלי עם התערובת בתוך סיר עמוק. ממלאים את הסיר במים רותחים לגובה של כ-3 ס"מ.
8
7. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל, על אש קטנה, למשך 3 שעות.
9
8. מוציאים מהסיר ומקררים למשך 10 דקות.
10
מגישים עם רוטב קשה (ראו מתכון)
המתכון נכתב ב-07/01/2006