דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה

מצרכים

2 כוסות שמנת מתוקה
5 חלמונים טרופים
1/3 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
0.25 כפית מלח
לציפוי:
0.25 כוס סוכר

אופן ההכנה

1
1. בסיר קטן מחממים את השמנת על חום בינוני עד שהיא מבעבעת.
2
מסירים מאש.
3
2. במיקסר מערבבים חלמונים, שליש כוס סוכר, וניל ומלח.
4
מקציפים עד שהתערובת תפוחה מעט.
5
3. מוסיפים תוך כדי הקצפה את השמנת.
6
4. מניחים 6 קעריות אישיות קטנות בתוך תבנית אפיה מלבנית.
7
5. מעבירים את הבלילה לתוך הקערות.
8
6. בזהירות, יוצקים מים לתוך התבנית, מסביב לקערות.
9
7. אופים בחום של 160 מעלות למשך 35 עד 40 דקות .
10
מוציאים את הקערות הקטנות מהתבנית ומקררים למשך שעה לפחות.
11
8. לפני הגשה מוציאים מהמקרר משאירים בטמפ' החדר למשך 20 דקות.
12
9. במחבת, ממיסים את סוכר לציפוי.
13
כשהסוכר נמס, מנמיכים את האש ומבשלים למשך 5 דקות עד שהסוכר מזהיב.
14
מפזרים את הסוכר מעל הקרם.
המתכון נכתב ב-07/01/2006