דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
25 דקות
זמן עבודה
25 דקות

מצרכים

1 חבילה עלי מנגולד (החלק הירוק בלבד)
2 כוסות יין לבן
0.5 כוס שמן זית
4 שיני שום קצוצות דק
4 דגים מסוג דניס או בורי במשקל 400 גר' כל אחד
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
מיץ מלימון אחד
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
2 עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות

אופן ההכנה

1
1. חולטים במים רותחים את עלי המנגולד וחותכים גס.
2
2. במחבת גדולה מבשלים את היין עם שמן הזית והשום.
3
3. מוסיפים את הדגים ומבשלים על אש בינונית כחמש דקות, עד שהם משנים את צבעם.
4
4. מוציאים את הדגים ומוסיפים למחבת את גרגירי החומוס, עלי המנגולד, מיץ הלימון, המלח, הפלפל השחור העגבניות. מבשלים כשתי דקות תוך כדי ערבוב.
5
5. מחזירים את הדגים ומבשלים במשך כארבע דקות נוספות.
המתכון נכתב ב-07/01/2006