דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
45 דקות
זמן עבודה
45 דקות
מתכון הזה אוניברסלי בשל השילוב המיוחד של תיבולים כמו לימון, רוטב וורצ'סטר, ושום. השילוב הזה פופולרי במטבחים שונים, כולל המטבח האנגלי, ויוצר טעמים עמוקים וטעימים שמתאימים לארוחות חגיגיות או יומיומיות.
כמות: 4
אין, אני פשוט מתה מתה על סלמון - סטייק סלמון ברוטב חמוץ
אין, אני פשוט מתה מתה על סלמון

מצרכים

500 גרם סטייק,סלמון
0.5 כפית קליפת לימון מגוררת
0.25 כוס מיץ לימון
1 כף שמן
1 כף מים
1 כף רוטב וורצ'סטר
0.5 כפית רוזמרין
1 שן שום כתושה

אופן ההכנה

1
מפשירים את הדג אם קפוא , רוחצים ומייבשים היטב. חותכים ל 4 חתיכות.
2
בתבנית גדולה מערבבים קליפת לימון, מיץ לימון, שמן, מים, רוטב וורצ'סטר, רוזמרין ושום.
3
מניחים את הדג ברוטב, מכסים ומחמיצים בטמפרטורת החדר למשך 30 דקות.
4
מוציאים את הדגים לתבנית גריל משומנת וצולים במרחק 10 ס"מ ממקור החום למשך 5 דקות.
5
הופכים את הדג, יוצקים מהרוטב וצולים כ-5 דקות.
המתכון נכתב ב-15/11/2024