דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה

מצרכים

4 יחידות פילה לוקוס, 150 גר' כ"א
2 כפות שמן זית
150 מיליליטר ציר דגים, עשיר בג'לטין
200 מיליליטר שמפניה, )"ברוט")
1 בצלי שאלוט, קצוץ דק
3 פלפל לבן, )גרגירים)
1 עלי דפנה
150 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1 חלמון ביצה
40 גרם קוויאר שחור, )אופציונלי)

אופן ההכנה

1
1. שמים בסיר קטן את ציר הדגים, שמפניה ובצל שאלוט, 3 גרגירי פלפל לבן ועלה דפנה. מצמצמים ומרכזים ב- 97% עד קבלת סירופ דליל.
2
2. שמית את הסיר עם הרוטב מעל סיר עם מים רותחים, מוסיפים את החלמון ובוחשים (להיזהר לא לבשל את הביצים). מוסיפים 2 כפות שמפניה.
3
3. מתחילים להסמיך את הרוטב עם החמאה, קוביה אחר קוביה, עד לקבלת רוטב קטיפתי צהוב מהחלמון והחמאה, עם ארומה של שמפניה.
4
4. לשמור את הרוטב חם.
5
5. את הדג יש לאטום בעזרת טיגון במחבת עם שמן זית, מלח ופלפל לבן.
6
6. לאחר האטימה, לאפות בתנור ב-200 מעלות עד שהדג מוכן.
7
אופן ההגשה:
8
יוצקים לצלחת רוטב בנדיבות.
9
מניחים את הדג ומעליו קוויאר - בנדיבות.
10
מפזרים מעל מעט מלח ים ופלפל לבן טחון.
המתכון נכתב ב-07/01/2006