דרגת קושי
4 / 5
זמן הכנה
10 דקות
זמן עבודה
30 דקות
הסלמון בפטריות ויין לבן הוא מנה ששואבת השראה מהממטבח הצרפתי הקלאסי. השימוש ביין לבן, פטריות ושמנת יוצר טעמים עשירים ומעודנים, שמזכירים את הטעמים המעודנים של פריז. זו לא רק מנה אלא חווית אוכל, שמביאה את השיק הצרפתי אל שולחן האוכל שלכם.
כמות: 4 מנות
לרב את המנה הזו אני אוהבת לאכול בפינה ה"צרפתית" שלי בבית :)
 כן כן יש לי פינה כזו, בעיקר מעלה לי זכרונות מתוקים - נתיחי סלמון בפיטריות ויין לבן
לרב את המנה הזו אני אוהבת לאכול בפינה ה"צרפתית" שלי בבית :) כן כן יש לי פינה כזו, בעיקר מעלה לי זכרונות מתוקים

מצרכים

1 יחידה דג סלמון
1 יחידה בצל
1 כוס יין לבן, מסוג שרדונה
3 כפיות סוכר חום
1 יחידה גמבה
1 חבילה פטריות שמפניון
לפי הטעם ריחן
לפי הטעם זעתר
לפי הטעם מלח
לפי הטעם פלפל שחור
לפי הטעם שום
1 יחידה תיבולית של קנור, פטריות
לפי הטעם נבטים
0.5 כוס מיץ לימון
1 כפית חומץ בן יין
לפי הטעם שמן
0.5 כוס שמן זית
0.5 כוס רוטב סויה

אופן ההכנה

1
הכנת הדגים: להפשיר את הדגים 10 דקות לפני ההכנה. לפשוט את העור (בעוד הדגים קפואים), למלוח ולטפטף לימון על הדגים במסננת.
2
לחתוך את הבצל לפרוסות בעובי חצי ס"מ. להפריד את פרוסות הבצל.
3
במחבת עם מכסה (אפשר בווק) לטגן את פרוסות בצל בתוספת 3 כפות שמן טיגון ו1/2 כוס שמן זית,חצי כוס יין ו2 כפיות סוכר חום. 3 דקות באש גבוהה ולהעביר לאש נמוכה עד גמר הכנת הדגים.
4
לחתוך את הגמבה לרצועות דקות, להוסיף אותן לקערה עם הפיטריות עם רוטב הסויה, התבלינים, שמן זית, כוס נבטים סיניים, יין לבן והתיבולית.
5
להוסיף את תוכן הקערה לאש, להגביר את הלהבה ל 3 דקות, לכסות את המחבת. ולהנמיך את האש עד לסיום הכנת הדגים.
6
להוציא את הדגים מהמסננת. לחמם שמן במחבת נפרדת לחום גבוה.
7
להכניס את הדגים למחבת לטיגון של 2 דקות.
8
להעביר את הדגים לירקות לעוד חצי שעה על אש נמוכה.
9
* אפשר להוסיף פלפלים חריפים לפי הטעם
10
* ניתו להוסיף עוד סוכר חום ועוד יין לבן לפי הטעם.
11
* אפשר להוסיף עגבניות שרי, רצועות דקות של גזר ואפילו חתיכות כרובית
המתכון נכתב ב-15/11/2024