דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה

מצרכים

3 קילוגרם פילה מרלוזה
3 קילוגרם דג נסיכת הנילוס
3 יחידות בצל
5 יחידות גזר
1 חבילה פטרוזיליה
1 כוס כרפס, עלים
4 יחידות ביצה, מספר 2
1 חבילה קמח מצה
לפי הטעם מלח
לפי הטעם פלפל לבן
לפי הטעם שמן
1 ליטר מיץ עגבניות
2 כפות אבקת מרק עוף

אופן ההכנה

1
1. את הדגים טוחנים במטחנת בשר יחד עם הירקות.
2
2. מוסיפים לעיסה את הביצים התבלינים והקמח ומערבבים היטב.
3
3. יוצרים קציצות בגודל בינוני ומטגנים קלות משני הצדדים ומניחים בצד בתבנית.
4
4. בסיר רחב וגבוה יוצקים את המיץ ואבקת המרק ומרתיחים.
5
5. משרתח המיץ בסיר מוסיפים את הקציצות המטוגנות קלות.
6
6. לאחר שהוספנו את הקציצות מרתיחים שוב את המיץ ומוציאים את הקציצות מתוכו.
7
7. מגישים חם.
8
8. ניתן להגיש בלווית פירה או אורז לבן.
9
* יש לנקות את הדגים היטב לפני הטחינה.
10
* את המתכון הנ"ל אפשר להכין גם מבשר בקר טחון או הודו טחון או עוף טחון, או שילוב של כל הבשרים יחד טחונים.
המתכון נכתב ב-07/01/2006