דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
25 דקות
זמן עבודה
25 דקות
מנה של סלמון על מצע מלח היא בחירה בריאה ומזינה, מכיוון שהיא עשירה בחלבון (כ-25 גרם חלבון למנה) ובאומגה 3, שמסייעת לבריאות הלב והמוח. המנה מכילה כ-250 קלוריות ומספקת גם ויטמינים A ו-D, כמו גם מינרלים חיוניים כמו אשלגן ומגנזיום. מדובר במנה עשירה במרכיבים טבעיים ומזינים שמסייעים בשמירה על הבריאות הכללית.
כמות: 6 מנות קטנות
שלב הטיגון במחבת - נתיחי סלמון על מצע מלח
שלב הטיגון במחבת

מצרכים

נתח פילה סלמון עם העור (כ- 1.2 ק"ג)
כ- 500 גרם מלח בישול גס
לרוטב חרדל מהיר:
1 כף גדושה חרדל משובח
1 כף סוכר
0.5 כוס חומץ בן-יין לבן
1 כף שמיר, קצוץ

אופן ההכנה

1
חותכים את נתח הדג ל-6 חלקים
2
שוטחים במחבת גדולה וכבדה מלח בישול עד לגובה חצי ס"מ. מניחים על המלח את פרוסות הדג - עם העור כלפי מטה. מכסים את המחבת במכסה אטום.
3
מבשלים על להבה גדולה 10 דקות בדיוק. מעבירים את הנתחים לצלחות הגשה (העור יישאר דבוק למלח). אפשר ללוות ברוטב חרדל מהיר או ברבעי לימון
4
להכנת רוטב החרדל - לערבב יחד את כל החומרים לתערובת אחידה.
המתכון נכתב ב-15/11/2024